19.03.2024. 11:06
Institut za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine potpisao sporazum o saradnji sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu
Institut za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine je 12.3.2024. godine potpisao sporazum o saradnji sa Mašinskim...

Institut za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine potpisao sporazum o saradnji sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu

19.03.2024. 11:06

Institut za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine je 12.3.2024. godine potpisao sporazum o saradnji sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu. Sporazum o saradnji su potpisali Milica Ristović Krstić, direktorica Instituta za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine i prof. dr. Haris Lulić, dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, u prostorijama Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Na radnom sastanku ispred Mašinskog fakulteta Sarajevo su prisustvovali prof. dr. Haris Lulić i prof. dr. Almir Softić, te ispred Instituta za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine Milica Ristović Krstić, mr i dr. sc. Alen Bošnjaković. Nakon potpisivanja sporazuma organizovan je obilazak Laboratorije za dimenzionalnu metrologiju Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu za predstavnike Instituta za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine. Aktivnosti Laboratorije za dimenzionalnu metrologiju je predstavila prof. dr. Almira Softić. 

Ovim sporazumom je dogovoren nastavak saradnje ove dvije institucije kroz različite zajedničke aktivnosti koje će se ogledati kroz implementaciju zajedničkih naučno-istraživačkih projekata, organizaciju seminara, simpozija, radionica, konferencija, treninga, završnih radova, razmjenu dobrih praksi, kao i eventualne posjete studenata ovog fakulteta laboratorijama Instituta za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine. 

Potpisivanjem ovog sporazuma, Institut za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine nastavlja svoju praksu umrežavanja i saradnje sa akademskom zajednicom u Bosni i Hercegovini, te sa uspostavljanjem partnerstava sa domaćim institucijama.